yuzu pound cake
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Today I baked a yuzu pound cake, which is rich, moist and tangy. This dessert always has been placed in top 5 on my lists.
Yuzu is one of the most fragrant citrus fruits which you could get in some Asian countries. But since we hardly get fresh ones here, I always use the yuzu-cha instead. You could get it at most Korean grocery stores.

[ingredients]
non salted butter, softened 200g
sugar 130g
eggs(L) 3 or 160g
cake flour 160g
powdered almond 40g
baking powder 1/2 tsp
yuzu-cha 100g

[preparation]
1. Preheat oven to 325F /165C.
2. Grease inside of pan/mold with butter. Mix flour, almond powder and baking powder together. Set aside.
3. In a large bowl, beat butter until soft and fluffy. Add sugar and beat about 5 minutes on medium high speed.
4. Mix in the eggs, one at time, beating well after each addition.
5. Stir in the yuzu-cha and mix lightly.
6. Stir in all flour mixture, mix 80-100 times with the spatula.
7. Pour batter into the prepared pan/mold. Bake in preheated oven for 40-50 minutes or so.





今日は柚子パウンドケーキを焼きました。こくがあって、しっとりと香り高いこのスイーツは、常に私の中でベスト5にリンクされています。
柚子はアジアでは簡単にゲットできる、芳ばしい柑橘系のフルーツですが、ここではそう簡単に手に入らないので、私はいつも代わりに柚子茶を使っています。柚子茶は殆どのコリアンスーパーで取り扱っていますよ♪

材料:
無塩バター、室温で柔らかくしたもの 200g
砂糖 130g 
玉子(大) 3個(160gくらい)
薄力粉 160g
アーモンドプードル 40g
ベーキングパウダー 小1/2
柚子茶 100g

作り方:
1.オーブンを170℃に予熱する。
2.型にバターを塗る。小麦粉、アーモンドプードル、ベーキングパウダーを一緒に合わせてふるっておく。
3.大きめのボールにバターを入れ、ふんわりと柔らかくなるまで混ぜたら砂糖を加え、やや強めのスピードにしたミキサーで5分ほどかき混ぜる。
4.卵をひとつづつ入れ、入れる度にミキサーでよく混ぜる。
5.柚子茶を入れ、軽く混ぜ合わせる。
6.合わせておいた粉類を全部入れて、ゴムベラで80~100回混ぜ込んでいく。
7.型に入れ、予熱しておいたオーブンで40~50分ほど焼く。
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by noa_2000 | 2008-08-08 14:11 | sweets/bread
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Hi,my name is noa. I was born and raised in Tokyo,Japan,and now I live in Canada with my generous husband, 2 loving sons and a puppy. I love reading, flower-arranging, shooting pictures and, baking.
by noa_2000
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