tuiles 
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I believe most people loves tuiles, including myself, because of its light and delicate taste. We usually store enough stocks of egg white in the fridge (only if you bake a lot), this recipe is perfect to consume it. Tasty, shows good cost performance and everybody loves it. Yes, a lots of good stuff on these cookies, except one thing. That is, they are too hard to make! Especially this cigarette shape. I baked tuiles twice now and found out they are the hardest cookies than anything else! So, I failed again orz
The taste is good but they don't look that great. The one on the top picture was the only one which looked nice.
But there is somebody who performs this perfectly. Her name is Vera, from "Baking Obsession".
In her blog, she directs us how to make perfect tuiles, and
her recipe and tutorial direction are clear and thorough. Actually my tuiles this time, are way way better than the first trial. Maybe you should try it out, too!






私もそうですが、殆どの人は軽くて繊細なチュイールがお好きなのではないでしょうか。お菓子作りをよくする方の冷蔵庫には卵白のストックが常にあると思うのですが、その消費にチュイールはうってつけです!美味しくて、コストパフォーマンスも良くて、皆の大好物!いいとこどりのクッキーですが、難点がひとつだけ・・・。作るのが難しい~~~。このシガレットタイプは特に。今回で二度目のチャレンジですが、失敗しました、また。お味はいいのだけど、形が・・・(上の画像に写っているのは唯一マシに出来たものです)^^;
こんな難しいお菓子をいとも簡単に作ってしまう方もいらっしゃるんですよね~。
私がよく遊びに行くブログの ”Baking Obsession” の Vera" というブロガーさんなのですが、彼女は完璧なチュイールを作られます。
分かりやすく丁寧な作り方とレシピ が載っていて、そのお蔭で私の今回のチュイールも前回に比べればずっとずっとマシになりました。興味のある方は是非お試しくださいませ♪


材料:
無塩バター、柔らかくしたもの  58g
粉砂糖 58g
中力粉 58g
卵白、室温に置いておく 2個分

作り方
1.オーブンを165℃に予熱する。鉄板にシリコンのベーキングマット(大)を敷いておく。
2.ボールにバターと粉砂糖を入れて、中くらいのスピードのミキサーで1分ほどクリーム状になるまでかき混ぜる。泡立つといけないので余りかき混ぜないこと。
3.ボールの周りについた分を掻き落し、粉を入れ、同じスピード(中)で30秒混ぜる。ボールの周りについた分を掻き落し、あともう15秒ほど混ぜる。
4.卵白をひとつ入れよく混ぜる。ボールの周りについた分をこすり落とし、もひとつの卵白を入れ、弱くしたミキサーで記事が滑らかになるまでよく混ぜる。
5.大さじ山盛り1杯分の生地を3つか4つ、10センチほどの間隔をとりながら作っていく。この時オフセットのゴムベラで、ワイパーのような180度回転の動き方で片側半分を半円に塗りつけていく。鉄板を動かし、もう半分を同じように半円に塗りつけ、直径約10センチの円に形作る。
6.オーブンで5分焼き、鉄板を回転させてあと4、5分あるいはキツネ色になるまで焼く。焼きすぎないこと。
7.オーブンを開けて、ドアにシートをおいておく。オフセットのゴムベラでクッキーをひとつそっとはずしてからシートの上に移動させ、木べらの柄などに巻きつけていく。もしクッキーが固くなってしまったらオーブンに1分ほど戻し柔らかくしてから巻く。生地がとても熱く、巻くのが無理のようなら、麺棒などの上において形をつけても良い。
8.残りも同様にして作っていき、ラックの上で完全に冷ます。
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by noa_2000 | 2008-08-18 14:44 | sweets/bread
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Hi,my name is noa. I was born and raised in Tokyo,Japan,and now I live in Canada with my generous husband, 2 loving sons and a puppy. I love reading, flower-arranging, shooting pictures and, baking.
by noa_2000
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