nuts and vanilla praline
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The praline is one of my most favorite garnishes for the dessert. It gives a nice'n elegant touch to the dish, so this is an effective way to make the dessert look in a high grade instantly. Cheating? Yes, maybe :>
That crunch goes really well especially with the cold desserts - icecream, crem brulee, pudding, etc.

They are so easy to make. Just pour the caramelized mixture (sugar1 : water 1/2 : vanilla beans 1/2) over the roasted nuts on the parchment paper and leave to set for 10- 15 min. The praline can be made in advance and stored in airtight containers, or crush it in a food processor and sprinkle it over the icecream.





プラリネはデザートの飾りとして添えるのに、わたしが気に入っている方法のひとつ♪
見た目がエレガントなので、デザートが一段とグレードアップしたようにさえ見える、ずるい方法でもあるかな(笑)。
このカリカリとした食感は、アイスクリームやクレムブリュレやプリンなどとも、とても相性がいいですよね☆

作り方はとても簡単。
カラメル化した液(砂糖1:水1/2:バニラビーンズ1)をローストしておいたナッツに回しかけ、そのまま固くなるまで10~15分置いておくだけです。プラリネは前もって作っておくことが出来ますので、密封容器などに入れてから保存して下さいね。フープロで砕いて、アイスクリームにかけても美味しいです(たぶん日本の方は皆さんご存知のことばかりですよね^^;)。
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by noa_2000 | 2008-09-16 08:22 | sweets/bread
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Hi,my name is noa. I was born and raised in Tokyo,Japan,and now I live in Canada with my generous husband, 2 loving sons and a puppy. I love reading, flower-arranging, shooting pictures and, baking.
by noa_2000
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